Joukkue-sm karsinnat Jyväskylä 29.5.2014

Joukkue-SM karsintojen eli 1. divisioonan pelipaikka oli tänä vuonna Jyväskylä ja karsintaan oli ilmoittautunut ennätykselliset 10 joukkuetta. Pelit pelattiin kahdessa 5 seuran poolissa ja tämän jälkeen sijoituspelit. Lahti-Sulkkiksen joukkue lähti liikkeelle neljällä pelaajalla, mikä tarkoitti suurta pelimäärää päivän aikana. Lisäksi pelit pelattiin putkeen eli uusi kierros alkoi välittömästi edellisen päätyttyä. Asetelma oli selkeä eli Tommi Saari ja Tuike Ylinen kaksinpeliin, Juha Tiitta ja Jenni Korhonen sekanelinpeliin ja nelinpeleissä ei vaihtoehtoja ollut. Ennakkoon alkulohkon suosikeiksi arveltiin Savon Sulkaa Kuopiosta ja Drive Helsingistä. Lahti-Sulkkiksen joukkue lähti liikkeelle siis haastajan asemasta.

Ensimmäisen kierroksen pelit Jyväskylän Sulkapalloseuran kakkosjoukkuetta vastaan tiedettiin helpoiksi. Kierros toimikin hyvänä lämmittelyn ja ajatusten herättelijänä. Lahti-Sulkkis veikin ottelun 4-1. Ainoa tappio tuli Tommille miesten kaksinpelissä kolmen erän pelailun jälkeen.

Toisen kierroksen ottelu Savon Sulkaa vastaan tiedettiin etukäteen tasaiseksi. Lahti-Sulkkisen naiset voittivatkin oman nelinpelinsä ja kaksinpelin, kun taas miehissä Kuopion Harri Helin kaksinpelissä ja Miikka Väisänen/Keijo Junnonaho veivät voiton. Näin ratkaisu jäi sekanelinpelin varaan. Jenni Korhonen ja Juha Tiitta lähtivät peliin haastajan asemasta, koska Miikka Väisänen ja Maija Pitkänen olivat voittaneet edellisen keskinäisen kamppailun. hieman yllättäen Lahti vei ensimmäisen erän hyvällä loppukirillä. Toinen erä eteni myös tasaisesti ja kääntyi lopussa Savon Sulalle. Kolmas erä eteni tasoissa tilanteeseen 15–15, minkä jälkeen Savon Sulka oli vahvempi loppupalloissa. Näin niukka tappio luvuin 3-2.

Kolmannen kierroksen ottelun alkuasetelma Helsinkiläistä Drivea vastaan oli samanlainen kuin edellisellä kierroksella Kuopiota vastaan. Edessä oli molemmille pakkovoitto mikäli vielä halusi pelata lohkon voitosta. Kaksinpelissä Driven Tommi Saksa voitti selkeästi kahdessa erässä Tommi Saaren. Samaan aikaan Tuike Ylinen hoiti oman kaksinpelinsä varmasti. Nelinpelit olivat tällä kertaa tiukkoja. Miehissä vastassa oli Heikki Kontro ja Iiro Suomalainen, jotka voittivatkin kahden erän tasaisen väännön jälkeen. Naisten nelinpeli oli erittäin tasainen ja ratkesi vasta kolmannen erän lopussa Jennin ja Tuiken hienoilla suorituksilla. Peli oli siis taas tasan 2-2 ja ratkaisu sekanelinpelissä. Juha ja Jenni saivat vastaansa Tuomo Tirkkosen ja Sari Roivaisen. Pelin kulku oli hyvin samankaltainen kuin Kuopiota vastaan. Juha ja Jenni veivät vahvalla lopulla 1. erän. Toinen erä Drivelle ja ratkaisu 3. erässä. Tällä kertaa ratkaisu meni aina jatkopalloille asti, jotka menivät Drivelle 21-23. Näin ollen toinen niukka tappio 3-2.

Neljännellä kierroksella vastaan tuli Porin Pyrintö. Asetelma tiedettiin selkeäksi eli Lahden tulisi voittaa. Kierros alkoikin hyvin eli Tommi ja Tuike voittivat omat kaksinpelinsä. Nelinpelissä Jenni ja Tuike voittivat selkeästi, kun taas Juhan ja Tommin peli ei kulkenut ja näin ollen tappio. Sekanelinpelissä Juha ja Jenni voittivat Kristian Holmin ja Juulia Holman selkeästi. Näin voitto 4-1.

Edessä oli sijoituspeli Jyväskylän ykkösjoukkuetta vastaan. Alkuasetelmissa kierros oli tasainen. Pitkä päivä alkoi myös näkymään ensimmäisten jalkojen kramppausten muodossa. Kaksinpelit sujuivat kuitenkin hyvin eli Tommi ja Tuike väsyttivät vastustajansa Kazuhei Koban ja Sara Taskisen. Tilanne siis 2-0. Nelinpelit sujuivat myös vahvasti eli naisille selkeä voitto ja miehet tsemppasivat voiton kolmannessa erässä. Näin ottelu oli ratkennut ja sekanelinpeliä ei pelattu. Voitto 4-1.

Samaan aikaan pelattiin finaalia Savon Sulan ja Tampereen Sulkasetin välillä. Kaksin- ja nelinpelien jälkeen tilanne oli tasan 2-2 eli ratkaisu jälleen sekanelinpelissä. Pelistä muodostui todella tasainen eli kaksi ensimmäistä erää pelattiin ristiin luvuin 21-16. Ratkaisu siis kolmannessa erässä. Turnauksen voitto ratkesi jatkopalloilla luvuin 20-22 Savon Sulalle. Näin Kuopion joukkue Miikka ja Minna Väisäsen johdolla nousi kamppailemaan SM-mitaleista tulevan syksynä. Onnittelut!

Lahti-Sulkkiksen lohkon kolme vahvinta pelaajaa voitoilla laskettuna:

 1. Tuike Ylinen L-S 8 voittoa
 2. Miikka Väisänen 7 voittoa
 3. Jenni Korhonen 6 voittoa

Tuike Ylinen oli turnauksen eniten voittoja pelannut pelaaja.

 1. Savon Sulka, Kuopio
 2. Sulkaset, Tampere
 3. Drive, Helsinki
 4. TervaSulka, Oulu
 5. Lahti-Sulkkis
 6. Jyväskylän Sulkapalloseura
 7. Puistolan Urheilijat
 8. Porin Pyrintö
 9. Savon Sulka 2, Kuopio
 10. Jyväskylän Sulkapalloseura 2

Lahti-Sulkkiksen joukkueessa pelasivat:

Tuike Ylinen, Jenni Korhonen, Tommi Saari ja Juha Tiitta

ABC-luokkamestaruudet 17–18.5.2014 ,Vantaa

MK-A

1. Tommi Saksa DRIVE

2. Heikki Kontro DRIVE

21–14, 21–15

 

NK-A

1. Maija Krzywacki ÖIF

2. Sara Tuomala PuiU

21-12, 21-14

 

NN-A

1. Pihla Lindberg ParBa & Inalotta Suutarinen ESB

2. Riina Mäkelä Sulkaset & Mari Mikkonen ÖIF

21-18, 14-21, 21-14

 

MN-A

1. Sami Mäkinen SjuBa / Pauli Saarinen TuSu

2. Teemu Ekola / Ville Rasi Sulkaset

16-21, 21-19, 21-16

 

SN-A

1. Jani Laitinen & Petra Pylkkänen LaSuPa

2. Tuomo Tirkkonen DRIVE & Taru Veikkolainen ÖIF

21-18, 21-15

 

MK-B

1. Juha Tiitta L-S

2. Tero Lehtosaari ÖIF

21-14, 21-8

 

NK-B

1. Erika Wikberg LaSuPa

2. Hanna Antikainen HBC

12-21, 23-21, 21-18

 

NN-B

1. Hanna Antikainen / Anna-Mari Kukkonen HBC

2. Jenny Jäntti / Jessica Jäntti HBC

21-15, 21-12

 

MN-B

1. Tommi Saari / Juha Tiitta L-S

2. Jarkko Muurimäki / Christoffer Segercrantz HBC

21-17, 21-15

 

SN-B

1. Arttu Mäkinen SjuBa / Oona Ylinen TS

2. Tommi Saari / Tuike Ylinen L-S

21-13, 16-21, 21-13

 

MK-C

1. Jani Räsänen VIPSU

2. Mikko Antell VIPSU

21-19, 25-23

 

NK-C

1. Julia Salonen PuiU

2. Nella Siilasmaa TS

21-13, 21-12

 

NN-C

1. Carla Kivikko ESB / Julia Salonen PuiU

2. Anni Krzywacki / Jannica Monnberg ÖIF

21-17, 21-18

 

MN-C

1. Carlos Galvin Lirio DRIVE / Markku Rouvala I-HS

2. Tony Lindelöf / Joakim Oldorff TS

22-20, 21-5

 

SN-C

1. Jyrki Krzywacki ÖIF / Anna-Maria Kukkonen HBC

2. Joakim Oldorff TS / Jannica Monnberg ÖIF

21-17, 14-21, 22-20

Kaikille avoin pelivuoro alkaa Kisapuistossa keskiviikkona 7.5.2014 klo 18.30. Muistathan lisätä nimesi Kisapuiston kahvilasta löytyvään listaan viimeistään saman viikon maanantaina. Vuoro jatkuu koko kesän ajan.