Lahden alueen lukiolaisten sulkapallomestaruuskilpailut pelattiin 7.11.2019 Kisapuiston hallissa. Kilpailut olivat järjestyksessään ensimmäiset, mutta tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne sekä laajentaa sitä. Kilpailujen järjestelyistä vastasi Lahti-Sulkkis. Mukana oli 46 pelaajaa, 32 poikaa ja 14 tyttöä. Otteluita pelattiin 52.

Sekä poikien että tyttöjen sarjoissa pelattiin alkusarjan pelit, puolivälierät, semifinaalit ja finaalit, jotta neljä parasta olivat selvillä. Tyttöjen semifinaaleihin selvisivät Emma, Lilli, Tiia ja Susanna. Emman ja Lillin peli päättyi melko selvin numeroin Emman hyväksi 2 – 0 (21-8, 21-7), joten Emma jatkoi tästä pelistä finaaliin ja Lilli pronssipeliin. Tiian ja Susannan välinen kamppailu oli tasaisempi, mutta Susanna vei sen lopulta numeroin 2 – 0 (21-16, 21-10). Näin ollen loppuottelussa kohtasivat Emma ja Susanna sekä pronssipelissä Lilli ja Tiia. Lopulliset tulokset olivat: Lilli – Tiia 2 – 0 ja Emma – Susanna 2 – 0, joten mitalikolmikko näytti seuraavalta:

1. Emma

2. Susanna

3. Lilli

Tyttöjen mitalistit vas. Susanna, Emma ja Lilli

Poikien semifinaaleissa kohtasivat Eemi, Hugo, Elias ja Max. Pelit päättyivät Eemi – Hugo 2 – 0 (21-4, 21-4) ja Elias – Max 2 – 1 (19-21, 21-14, 21-19). Kuten pisteistä näkyy, Max ja Elias taistelivat kovasti finaalipaikasta ja se söi energiavaroja siinä määrin, että mitalipeleissä ei kummallakaan oikein enää voimia ollut. Silti kaikki pelasivat kovalla asenteella kisat loppuun asti. Pronssipelissä kohtasivat siis Hugo ja Max, jonka Hugo voitti 2 – 0. Finaali ja kultamitali meni kirkkaasti Eemille erin 2 – 0. Poikien mitalit jaettiin siis seuraavasti:

1. Eemi

2. Elias

3. Hugo

Poikien mitalistit vas. Hugo, Eemi ja Elias

Kaiken kaikkiaan sekä järjestäjille että pelaajille jäi tapahtumasta mukava fiilis ja monet olisivat toivoneet itselleen pelejä enemmänkin. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään todennäköisesti kaksipäiväisenä, jolloin alkusarjat pelataan ensin kouluilla. Kiitokset sekä pelaajille että järjestäjille mukavasta päivästä sekä opettaja Jari Immoselle, joka toimi turnauksen järjestäjänä koulujen puolelta. Nähdään taas ensi vuonna!