Olemme uuden kauden kynnyksellä ja toivon, että jäsenemme noudattavat edelleen ”tervejärkistä” käyttäytymistä ja ottavat huomioon seurakaverit, jotta selviämme tulevasta kaudesta paremmin kuin viime kaudesta. Terveysasioiden kanssa ei kannata riskeerata muita saati itseään. Tämä vaatii kuitenkin yhteisvastuullisuutta.

Kesän treenikausi jätti itselleni mahtavan positiivisen draivin päälle tulevaan kauteen, vaikka ehdin pelaamaan mielestäni vain neljästi. Tuo positiivinen draivi tulee siitä, että kun poikkesin hallilla vuoroillamme, niin kentät olivat aina täynnä ja itsekin pääsin varasijalta pelaamaan. Näytti todella hyvältä näiden ”aurinkolasien takaa”.

Tulevasta kaudesta ja varsinkin sen alkumetreiltä nostan esiin nuorten EM-kisat, jotka pelataan Pajulahdessa loka-marraskuun vaihteessa. Ne tuovat todella taitavia pelaajia aivan ”kotinurkille”.  Sulkapalloliitto hoitaa hyvin pitkälti järjestelyt, mutta joissakin tehtävissä talkoolaisia kaivataan. Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua joko liittoon suoraan tai sitten kokoamme listaa, johon voi ilmoittautua, mikäli kokee olevansa valmis talkoisiin ja kysyttäessä paikalle töihin. Katsomaan menemme tietysti ja kerromme kisoista lähipiirissämme, sillä haluammehan markkinoida hienoa lajiamme jokainen omalta osaltamme.

Olin itse kaksipäiväisessä seminaarissa tänä viikonloppuna (22. – 23.8.) Vantaalla ja siellä tuli esille hyvin mielenkiintoisia asioita. Liitto kehittää toimintojaan ja niistä varmasti tulee tiedote myöhemmin. Kuulimme myös sekä muiden lajiliittojen edustajien että seuraedustajien (mm. Uimaliiton ja HSV:n) kommentteja. Paljon oli puhetta myös pelaajapolkujen ja valmennuksen tärkeydestä kohti kovempia pelejä.

Yhteiseksi tavoitteeksi muodostui harrastajamäärän lisääminen, että seuroissa olisi vuoden 2030 koittaessa 25 – 30 000 jäsentä, sekä tekemisen laadun parantaminen, mutta myös yhteistyön lisääminen seurojen välillä. Selväksi tuli myös, että seuroissa on erilaiset resurssit jo budjettien tasolla saati sitten pelaajamäärissä. Pidimme tärkeänä tavoitteena myös sitä, että varsinkin lapset ja nuoret harrastavat ilon kautta. Keskustelimme myös siitä, kuinka ehkäistä nuorten lupaavien ”loppuunpalaminen”, kun koulu vaatii tietenkin omansa ja asioita pitää alkaa jo varhaisessa vaiheessa priorisoimaan. Läsnä seminaarissa oli vieraana tanskalainen huippujen valmentaja ja hän painotti, että kyseessä on pitkäjänteinen työ, johon pitää osapuolien sitoutua. Seminaaria veti pitkälti Erkka Westerlund sekä Jani Tanskanen, joita sulkapalloliiton tekijät ”säestivät”. Meitä sulkapalloon liittyviä seura- ja liittotoimijoita oli yli 50.  Antoisia keskusteluja kävimme ja vinkkejä saimme, joten tästäkin syystä positiivisella draivilla eteenpäin. Päällimmäinen ajatus minulla on nyt, että saamme lisää valmennusoppia sitä haluaville junnuista senioreihin.

Syksyn harjoitusvuorot ovat alkaneet ja niistä löytyy tietoa ja ajankohtia näiltä sivuilta. Harjoitusolosuhteemme ovat tällä hetkellä todella hyvät (kiitos pitkälti Jarmon) ja jotta ne pysyvät ainakin tällä tasolla, niin toivon aktiviteettitason niiden käyttöön pysyvän samalla tasolla kuin kesätreenienkin.

Pelaamisiin!

t: Kari V.