Uusi puheenjohtaja esittäytyy

Lahti-Sulkkiksen syyskokouksessa 27.11.2021 valittiin seuralle uusi puheenjohtaja, 42-vuotias Mika Niemi. Haastattelimme häntä hieman.

Kerro vähän sulkapallourastasi ja itsestäsi.

Aloitin sulkapallon Kouvolassa muistaakseni vuonna 1995. Siellä pääsin heti hyviin Keken ja Makken ohjaamiin treeneihin. Muutin Lahteen opiskelemaan 1997, jolloin aloin kilpailla alemmissa luokissa. Siitä lähtien olen ollut jatkuvasti sulkapallon kanssa tekemisissä. Muutaman kerran on ollut pieni breikki pelaamisesta, mutta aina sitä on palattu pelikentille. Tällä hetkellä asun perheeni kanssa Villähteellä. Perheeseeni kuuluu puolisoni lisäksi kaksi lasta ja vaihteleva määrä koiria. 

Mikä on omasta mielestäsi paras saavutuksesi sulkapallossa?

Ehkä jotkut yksittäiset kisavoitot. Luokkamestaruuksissa on tullut monesti pärjättyä A-luokassa niin nelinpelissä kuin sekanelinpelissäkin. Niistä kisoista on useampi voitto ja finaalipaikka. Myös valioluokkaan nousu nelinpelissä ja luokituksen pitäminen siellä on ollut mielestäni merkittävä asia. Siihen aikaan pisteet piti saada kasaan omasta luokasta. 


Mikä on parasta sulkapallossa?

Ehdottomasti fyysisyys ja lajin monipuolisuus. Sulkapallossa pitää olla hyvässä kunnossa, mutta myös pään pitää olla mukana, jotta pärjää. Lisäksi pelin nopeus on mielestäni hyvä asia. Laji on erittäin helppo aloittaa ja päästä mukaan, ja lajissa voi kehittyä nopeasti.  


Harrastatko jotain muuta, mitä?

Maastopyöräilyä ja satunnaisesti fribagolffia. Välillä meinaa heitot jäädä kesäisin aika vähälle. 


Miksi puheenjohtajan tehtävät kiinnostavat sinua?

Tässä pääsee vaikuttamaan seuran asioihin ja tekemään päätöksiä innostuneessa porukassa. Muutama johtoryhmän palaveri on jo pidetty ja voin sanoa, että meillä on erittäin hyvä porukka kasassa. Samalla muodostuu hyvä kuva siitä, mikä on seuran tilanne tällä hetkellä ja miten sitä on mahdollista kehittää eteenpäin. 


Tavoitteesi Lahti-Sulkkiksen puheenjohtajana?

Alueella on ollut jo hetken aikaa havaittavissa hyvää meininkiä ja nostetta sulkapallossa. Seuraan on tullut paljon lisää sekä innokkaita aikuisia että junioripelaajia. Tavoitteena on saada luotua positiivinen ilmapiiri kaikkeen tekemiseen seurassa: pelivuoroihin, treenaamiseen, johtoryhmään eli aivan kaikkeen. Toiminnan pitää olla myös avointa ja läpinäkyvää. Aikoinaan on ollut kauden aikana paljon erilaisia tapahtumia. Nämä ovat kuitenkin syystä tai toisesta hiipuneet ajan saatossa. Kysyntää olisi laadukkaille, ohjatuille harjoituksille, erilaisille turnauksille yms., missä päästään tekemään asioita yhdessä. Yritetään jatkossakin olla seura, mihin pelaajien on helppo tulla, ja pidetään kehitystä yllä, jotta asiat menevät oikeaan suuntaan. Yritetään etsiä toimintaan tuoretta näkökulmaa. Pidän itse erittäin tärkeänä sitä, että huomioidaan jokaisen mielipiteet, näkemykset ja toiveet. Hyvä esimerkki yhteishengestä kuluneelta syksyltä on, että olimme sekä Ylöjärvellä että Jyväskylässä kisaamassa isommalla porukalla. Fiilis oli korkealla ja palautteen perusteella kaikki tuntuivat viihtyvän hyvin.       


Miten näet seuran tilanteen nykypäivänä ja sulkapallon aseman yleisesti Suomessa nyt ja tulevaisuudessa?

Seuran tilanne on parantunut jo useamman vuoden ajan. Jäseniä on tullut lisää, pelit ovat pyörineet erittäin hyvin ja seuran talous on hyvällä pohjalla. Yleisesti ottaen sulkapallo on edelleen suosittu laji, niin harraste- kuin kilpaurheilunakin. Olen käynyt muutamia keskusteluja eri seuroihin kuuluvien henkilöiden kanssa, ja heillä kaikilla tuntuu olevan sama ajatus siitä, että lajia on viety liikaa pk-seutukeskeisesti. Itse en tätä näe suurena ongelmana Lahden osalta. Meillä on olemassa erittäin hyvät resurssit lyödä kampoihin isoille seuroille esimerkiksi kisajärjestäjänä. Pajulahden kanssa tehty yhteistyösopimus antaa mahdollisuuden järjestää siellä isoja kisoja halutessamme. Sijaintimme on riittävän lähellä pääkaupunkiseutua, eikä pelaajien saaminen kisoihin sieltä ole ongelma. Tämä vain yhtenä esimerkkinä. Toki olisi hyvä, että hyvätasoisia kisoja päästäisiin pelaamaan muuallakin Suomessa.

Suomi on saanut paljon hyvää mainosta laadukkaana sulkapallon kisajärjestäjänä. Ensi keväänä järjestetään Euroopan suurin kisa ja missäpä muualla kuin Lahdessa! Eli paljon tekee Sulkapalloliittokin asioita oikein, jotta tämmöiset kisat ovat mahdollisia; iso näkyvyys lajille sekä paikallisesti että Euroopan mittakaavassa.

Sulkapallo tulee varmasti jatkamaan suosittuna urheilulajina. Vaikka vallitseva tilanne maailmalla on sotkenut paljon asioita lajissamme, se ei ole kuitenkaan vaikuttanut pelaajien intoon lajia kohtaan. Pidetään jatkossakin hyvää fiilistä yllä, pysytään terveinä ja pelataan paljon!